Telia + Tele2 = Telia

Oj då, vad hände egentligen där? Telia + Tele2 = Telia. Idag satt jag och funderade på varför jag köpte Tele2-aktier istället för att satsa fullt ut på Telia.
Telia är en aktie som jag tror kommer att sätta fart när Allison Kirkby tillträder som VD, tidigare VD på Tele2. Det blir även intressant att se hur Telias blivande ordförande, Lars-Johan Jarnheimer, kommer att styra skutan. Han har liksom Allison ett förflutet som VD för Tele2. Utöver detta tillkommer 5G-utrullningen där konkurrensen om marknadsandelar är stenhård men jag hoppas att Telia kan ta en lönsam position. Mer om detta hittar du i tidigare inlägg om Telia.

Jag stuvade om lite i min portfölj och sålde Tele2-innehavet till förmån för fler Telia-aktier. Deras direktavkastning, P/E-tal samt nya ledning ger Telia större fördelar för en mer positiv utveckling av lönsamhet och aktiekurs. Tele2 med P/E 116 mot Telias P/E 6 bidrar till mitt beslut att sälja av innehavet av Tele2-aktier.

Kursutveckling 3 år Tele2

Värt att notera är den formidabla utveckling som Tele2-aktien har haft de senaste tre åren. Under denna period har kursen fördubblats vilket kan jämföras med den lite lugnare utvecklingen för Telia-aktien under samma tidsperiod.

Kursutveckling 3 år Telia

Vad som är rätt eller fel får vi väl se framöver men nu är det som så att jag har större tilltro till Telia och förutsättningarna för en bra utveckling finns snart på plats. Avkastningen på mitt korta Tele2-innehav blev en svidande förlust på hela -7 kr. Slutar som jag börjar… Telia + Tele2 = Telia. Vad tror ni? Kom gärna med åsikter.

Var först med att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.