Portföljutveckling november månad

Då var det dags att publicera min portföljutveckling för november månad. Jag har delat upp det mellan svenska aktier som finns på mitt ISK (Investeringssparkonto) och de utländska som finns på min KF (Kapitalförsäkring). Diagrammen är framtagna ur min depå på Avanza (Affiliate-länk).

Varför har jag då denna uppdelning? Jo det beror på att om jag skulle ha utlandsaktierna på min ISK så får jag inte göra större avdrag än 500 kr om jag har ett underskott av kapital. De som exempelvis har bolån, liksom jag, slår därav i taket. För en KF blir det annorlunda eftersom försäkringsbolaget (exempelvis Avanza, Nordnet med flera) står som ägare av aktierna och kan begära avräkning för den utländska källskatten. Försäkringsbolaget begär alltså avräkning åt dig och du får tillbaka källskatten inom ett par år. Det finns dock inga garantier för att försäkringsbolaget får tillbaka hela beloppet.

Om du vill jämföra din kursutveckling med ett index så finns det en uppsjö att välja bland. Jag har valt att jämföra min portfölj med OMXSGI (OMX Stockholm Gross Index). OMXSGI är ett avkastningsindex över utvecklingen på Stockholmsbörsen som räknar med både aktiekursernas utveckling samt eventuella aktieutdelningar, vilket jag tycker passar bra som jämförelse.

ISK vs OMXSGI, november månad

ISK vs OMXSGI, november månad

KF vs OMXSGI, november månad

KF vs OMXSGI, november månad

ISK vs OMXSGI, sedan start

ISK vs OMXSGI, sedan start

KF vs OMXSGI, sedan start

KF vs OMXSGI, sedan start

November månad har varit tämligen stillastående för Stockholmsbörsen om vi tittar på kursutvecklingen för ISK-delen av portföljen. KF-delen släpar efter en del men det beror mycket på Boston Pizza som har rasat en del senaste tiden. Det är också lite negativt resultat från valutaväxling vid köp.

Så här blev resultatet av utdelningarna för månaden:

Utdelningar för november

Det var min portföljutveckling för november månad. Hur har det gått för er andra? Det skulle vara intressant om ni ville dela er portföljutveckling. Kommentera gärna nedan.

Här är en länk till föregående månads portföljrapport.

Var först med att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.