Portföljutveckling december månad

Då var det dags att publicera min portföljutveckling för december månad. Jag har delat upp det mellan svenska aktier som finns på mitt ISK (Investeringssparkonto) och de utländska som finns på min KF (Kapitalförsäkring). Diagrammen är framtagna ur min depå på Avanza (Affiliate-länk).

Om du vill jämföra din kursutveckling med ett index så finns det en uppsjö att välja bland. Jag har valt att jämföra min portfölj med OMXSGI (OMX Stockholm Gross Index). OMXSGI är ett avkastningsindex över utvecklingen på Stockholmsbörsen, vilket inkluderar kursutveckling liksom eventuella utdelningar, vilket jag tycker passar bra som jämförelse.

ISK vs OMXSGI, december månad

KF vs OMXSGI, december månad

ISK vs OMXSGI, sedan start

KF vs OMXSGI, sedan start

December månad har gått bra för de svenska aktierna om vi tittar på kursutvecklingen för ISK-delen av portföljen. Det är glädjande att portföljvärdet fortsätter dra ifrån index. KF-delen släpar efter en del men det beror mycket på Boston Pizza som har rasat en del senaste tiden. Det är också lite negativt resultat från valutaväxling vid köp samtidigt som den svenska kronan stärkts.

Så här blev resultatet av utdelningarna för 2019:

Det var min portföljutveckling för december månad. Hur har det gått för er andra? Det skulle vara intressant om ni ville dela med er. Kommentera gärna nedan.

Här är en länk till föregående månads portföljrapport.

En Kommentar

  1. Profilbild Jorunn Wallin sa:

    Jodå mina ISK konton, på Avanza, har gått superbra. Jag mycket nöjd.

    januari 18, 2020
    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.